недеља, 04. септембар 2011.

Београдско приобаље (2010)

 Филм приказује анализу приобаља Саве и Дунава, у Београду, на потезу од марине „Дорћол” до Бранковог моста. Београдско приобаље је доста времена било запостављено у току своје историје и никада није било довољно искоришћено.

  Филм почиње кратком уводном сценом која приказује историјску слику како је изгледао тај део приобаља 20-их и 70-их година XX века. У наставку иде кратки опис са историјског аспекта.
  После иде сцена која је утицала на тематику којом смо се бавили - природни звук - где су прикази звука таласа Дунава, запљускивање воде о обалу, ветар и слично. Истраживањем и даљим анализама, дали смо назив пројекту „Талас вибрације природе”.
  Даљи ток филма се бави анализом постојећег стања београдског приобаља, којe је подељено на три зоне:
1. Марина „Дорћол” - СРЦ „25. мај”
2. СРЦ „25. мај” - Бетон хала
3. Бетон хала - Бранков мост

 После анализе и истраживања иде кратки преглед карактеристичних и импресивних слика локације и конкретне интервенције у простору. У филму су приказане четири интервенције:
1. Близу, ближе, најближе...
2. Уски пасаж
3. Пано амфитеатар
4. Пристан мост

 Филм је реалитован у оквиру предмета „Уметност у јавним просторима - public art & public space” на Архитектонском факултету у Београду, код професора Зорана Ђукановића и Јелене Живковић и асистената Александра Бобића и Горана Радуловића.

 Ауторски тим пројекта који је реализован на овом предмету су:
Горан Анђелковић - Giorano Angelo
Ивана Вучетић

 Први део:

Други део:


Нема коментара:

Постави коментар