понедељак, 22. октобар 2012.

Повеља за животно дело АСА | Архитекта др Михаило Чанак | 2012

  Пре неколико дана у Београду, архитекта др Михаило Чанак, у стручним круговима познат под надимком чика Мика, добио је од стране Асоцијације српских архитеката Повељу за животно дело за свој научно-истраживачки и стваралачки рад. 
   Предавање архитекте Михаила Чанка - чике Мике одражало се у просторијама библиотеке града Београда у самом центру града.

01 | С лева на десно: Марко Стојановић, секретар АСА; др Михаило Чанак, добитник Повеље; Миша Станковић, УО АСА и др Зоран Маневић, УО АСА
  Поред предавања свог стваралачког опуса који је архитекта чика Мика Чанак подеилио у неке четири карактеристичне фазе, помињао се такође и конкусрни пројекат за урбанистичко-архитектонско решење стамбеног комплекса у насељу „Др Иван Рибара” (западно од блока 72) који смо, као ауторска група, назвали симболично „Мрештење змија.

  Овај пројекат је радила екипа младих архитеката (Г. Анђелковић, Ђ. Николић, Б. Стевић) са архитектом чика Миком Чанком и може се слободно рећи да је пројектно решење доста добро запажено.

  На крају чланка поставићу исечак из предавања, где се говори управо о овом конкурсном раду из 2011. године.

Филм Мрештење змија 2

Нема коментара:

Постави коментар